Nepovolené práce v toku Rožnovské Bečvy – Bučiska – 21.11.2022

21.11. jsem zjistil dle stop na břehu a přehrabaného dna v toku R. Bečvy v místě nad Bučiským jezem v Rožnově pod Radhoštěm  nepovolené práce v toku. Odhaduji, že zasažený úsek pojezdem  techniky  a pracemi je tak 20 m po celé šířce řeky. Kontaktoval jsem Ožp Rožnov-nebylo jim o tom  nic známo-věc prověřili – k akci se příhlásilo Povodí Moravy-jež Tu  provádělo běžnou údržbu jezu za pomoci bagru – viz přeposlaný  meil níže.
Dnes 22.11. jsem kontaktoval i zoologa SCHKO Beskyd a věc oznámil i jemu-také o zásahu nic nevěděl- i když se v místě vyskytují ZCHD střevle potoční, ouklejka pruhovaná  a snad by mohla hrozit i vranka obecná-nikdo se neobtěžoval je ze Správou řešit.
MO Črs Rožnov p/R  také  nebylo informováno a nikdo s ní zásah nekonzultoval.   
Práce v toku proběhly bez ohlášení Ožp, SCHKO Beskydy a  ČRS – nebyl konzultován postup a neproběhl záchranný transfer ryb- když v místě prokazatelně probíhaly práce v korytě toku.-Požadujeme důrazně upozornit Povodí Moravy s.p., aby dodržovalo zavedené postupy dle platné legislativy.-viz. přílohy 

Vašek Liška

Níže je odpověď z OŽP Rožnov:

Vážený pane Liško,

Váš podnět jsme prověřili u správce toku – Povodí Moravy, s.p. Dle sdělení pana Hadaše dělalo nad Bučiským jezem Povodí Moravy, s.p. běžnou údržbu na jezu za pomocí bagru. Domluvili jsme se, že nám  podobné zásahy do toku budou hlásit. Tím považuji věc za vyřízenou.

S pozdravem

Ing. Věra Šulová

vedoucí

Odbor životního prostředí a výstavby


T 571 661 257, M 739 503 659


MěÚ Rožnov pod Radhoštěm

Letenská 1918

756 61 Rožnov pod Radhoštěm
roznov.cz | Rožnov, město se zdravým srdcem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *