Únik splašků z výpusti pod Bučiským jezem

Od jara se řeší výpusť pod Bučiským jezem – tečou  do Bečvy střídavě splašky z poškozené  kanalizace – podle předešlých rozborů jde hlavně o biologické znečištění – vlastník byl vyzván a přislíbil nápravu – stav je, ale spíš horší. Ryby naštěstí v místě nehynou, na malém potoce by to již problém ale byl.

Dne 17.10.2022 z výpustě splašky tekly opravdu  intenzivně – na místě s panem Dobešem z Ožp RpR jsme situaci znovu  probrali – vyzve vlastníka respektive správce kanalizace znovu, aby dal věc do pořádku. Snad To nebude trvat dalšího půl roku, či déle. 
                                              

Vašek Liška

3 komentáře u „Únik splašků z výpusti pod Bučiským jezem“

  1. Dobry den.Na tento problem jsem informoval jiz v minulych letech odbor ziv.protredi.Tehdy jsem psal emaily.Dostal jsem odpoved,ze o nic nejde ze to je jen prepad.A ze uvedomili vlastnika a ten ma sjednat napravu a misto uklidit.Skoda mluvit,jsem smutny s toho co se deje.A nikdo nic neudela.Jeden z duvodu proc zvazuji po 30 letech ukoncit rybarskou vasen.Uz to neni jako driv.S pozdravem Zilla ml.

    1. Dobrý den pane Zillo!

      Zdravím Vás
      -od jara se řeší výpusť pod Bučiským jezem- tečou do Bečvy střídavě splašky z poškozené kanalizace-podle předešlých rozborů jde hlavně o biologické znečištění-vlastník byl vyzván a přislíbil nápravu-stav je, ale spíš horší. Ryby naštěstí v místě nehynou,-na malém potoce by To byl již problém ale byl.

      17.10. z výpustě splašky tekly opravdu intenzivně-na místě s p. Dobešem z Ožp RpR jsme situaci znovu probrali-vyzve vlastníka respektive správce kanalizace znovu, aby dal věc do pořádku.-snad To nebude trvat dalšího půl roku, či déle.

      REAKCE 18.10.2022
      Zdravím,
      dnes se To pohlo dostal jsem info z Ožp že VaK začal konat- tak jsem tam šel odpoledne kouknout-Ožp-respektive chlapi z Vaku se překonali- měli tam 3 auta a měnili v kanalizaci shnilé prkna přes, které To teklo kam nemělo-co jsme tak při krátkém rozhovoru na místě s nimi vyzjistil. Mělo by se To už tedy zlepšit.

      Vašek Liška

    2. Dobrý den.
      Těch meilů jsem kvůli této výpusti s podobným výsledkem také několik poslal. Nyní byl únik rozsáhlý-přivolaná pracovník Ožp sám viděl a uznal, že když týden nepršelo a z výpustě tečou proudem splašky- nemůže jít o bezvadný přepad. Proto To vzalo rychlý spád. Byl jsem na místě v den opravy, tedy den po ohlášení -opravdu se opravovalo – Vak Tam měl 3 vozidla a snad 6 lidí vyměnil shnilá prkna v kanalizaci přes která odpadní voda tekla kam neměla- co jsme vyzjistil. Na místě jsem byl na kontrolu ještě asi za týden a nyní v neděli – a je To stále čisté. Tak doufejme že To vydrží.

      Vašek Liška

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *