BPVRP na rok 2021

Ve čtvrtek 30.července 2020 proběhla územní konference VÚS Ostrava. Delegáti z jednotlivých MO byli seznámeni s účetní uzávěrkou za rok 2019, návrhem rozpočtu na rok 2020. Hlavním bodem bylo projednávání BPVRP pro rok 2021.

Hlavními úpravami jsou:

  1. Každá jedna přisvojená zde uvedená ryba (amur, lín, parma), musí být zapsána neprodleně po přisvojení.
  2. Při lovu na nástražní rybku (nebo její část) o délce do 15 cm se smí použít jen jeden jednoháček.
  3. Minimální lovná míra se zvyšuje u štiky obecné na 60 cm a candáta obecného na 50 cm.
  4. U revírů, ve kterých je zmíněn „režim chyť a pusť“ musí být všechny ryby neprodleně a s maximální šetrností vráceny zpět do revíru, ve kterém byly uloveny.
  5. U revírů s ikonou rybáře na invalidním vozíku se jedná o revír s místy vhodnými pro handicapované rybáře,které jsou vyznačené tabulemi. Tato místa jsou přednostně určena pro držitele průkazu ZTP-P. Lovící na tomtomístě „bez průkazu“ je povinen toto omezení respektovat a místo lovícímu „s průkazem“ na požádání neprodleně uvolnit.
  6. Při lovu na umělou mušku a muškařením na revírech mimopstruhových v době od 1. ledna do 15. června:
    • je povoleno lovit pouze s klasickou muškařskou výbavou skládající se z muškařského prutu, muškařskéhonavijáku, muškařské šňůry a návazce o maximální délce odpovídající dvojnásobné délce používaného prutu a snástrahami v maximální velikosti 3 cm;
    • je zakázáno lovit na jakékoliv gumové nástrahy a používat jakékoliv zátěže umístěné mimo tělo mušky, stejnětak je zakázáno použití jakýchkoliv plovoucích zařízení jako je kulové plovátko, splávek apod. Je zakázánovybavovat nástrahy doplňky, které svým pohybem zvyšují dráždivost pro ryby, například rotující plíšek, vrtulkanebo gumička;
    • je dovoleno používat pouze jednoháčky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *